Jamaica; een vakantiebestemming voor echte natuurliefhebbers


jamaica;_een_vakantiebestemming_voor_echte_natuurliefhebbers.jpg

Hou je van natuur en actief buiten bezig zijn tijdens je vakantie? Je zou er misschien niet meteen aan denken, maar Jamaica is dan een perfecte vakantiebestemming! Het Caribische eiland heeft een prachtige, uitbundige natuur en een zeer gevarieerd landschap. Beklim bergen, aanschouw gigantische watervallen, ga hiken of varen door de jungle of maak een echte jeepsafari. Jamaica is een eiland en beschikt daarom naar verhouding over veel kust met idyllische stranden met wuivende palmbomen en azuurblauw water, maar ook veel afgelegen baaitjes waar je je op een onbewoond eiland waant!

Fantastische excursies

Als je Jamaica wil verkennen, zijn er diverse excursies en activiteiten waar je aan kunt deelnemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wandeltocht naar de schitterende watervallen Dunn’s falls. Onder begeleiding van een gids klim je helemaal naar boven; een onvergetelijke ervaring! Ook in de Blue Mountains kun je flinke wandelingen maken. Het is de hoogste bergketen van Jamaica en je kunt er van een adembenemend mooi uitzicht genieten; bij helder weer kun je helemaal tot Cuba kijken! In de Blue Mountains kun je ook de koffieplantage bezoeken waar de gelijknamige koffie geproduceerd wordt. En natuurlijk mag een tocht naar de geboorteplaats van rasta legende Bob Marley niet aan je vakantie Jamaica ontbreken. De tocht naar Nine Miles is al een ervaring op zich!

Als je goed voorbereid op vakantie wil gaan en meer wil lezen over dit unieke eiland, kijk dan eens op deze website over Jamaica. Je komt er alles te weten over o.a. de ligging, geschiedenis, natuur, activiteiten en excursies.